Zoeken
  • Kevin Boghmans

hoe richt ik mijn kinderkamer in naar mijn stijl?


October 15, 2015

Een kinderkamer is een van de weinige kamers in je huis waar je je volledig kan uitleven qua inrichting. In een kinderkamer kan je liefelijk, modern, vintage, kleurrijk, etc inrichten. De mogelijkheden zijn eindeloos enkel creativiteit is vereist.

​​Voor ons zoontje zijn kamer hebben wij gekozen voor een moderne inrichting met uiteraard een kleurrijke toets om het leuk en kinderlijk te houden. De combinatie van witte meubels met fleurige kinderprints zorgt voor een ideale mix. Om de kamer van een originele toets te voorzien heb ik zelf prints ontworpen. Ben je zelf niet de meest creatieve duizendpoot kan je uiteraard ook toffe stickers aankopen op verschillende websites zoals "wall-art" of "mooiopdemuur" of "allposters". Als je zelf de sticker op je muur wil bevestigen maak je best gebruik van een plamuurmes in combinatie met een handdoek voor een mooi resultaat.

Bij de inrichting van je kinderkamer kan uiteraard een leuke lamp niet ontbreken. In onze kinderkamer ging de keuze uit lamp van Disney met het thema planes vanuit de collectie van Philips.

Willen jullie je eigen kinderkamer inrichten dan zijn er verschillende leuke ideetjes die je kan toepassen. Zo kan je letters op de muur plaatsen in verschillende kleuren. Dergelijke letters kan je al goedkoop aankopen bij casa. De letters kan je verven in een eenzelfde of verschillende kleurtje(s).

Wil je liever niet enkel met prints werken als kleuraccent dan kan je bijvoorbeeld ook de muur achter het bed in een kleur schilderen. Op deze gekleurde muur kan je dan met subtiele prints of verftekeningen werken. Zo kan je op een lichtblauwe muur witte wolken of sterren schilderen. Wil je je figuren zelf verven, maak dan gebruik van een karton, uitgesneden in de vorm van je gewenst figuur. Let wel op dat je niet teveel verf op je borstel neemt. Wil je niet voor een opvallende kleur gaan op de muur kan je ook gebruik maken van krijtverf. Dit wordt zeer vaak gebruikt in kinder- of speelkamers. De kindjes kunnen zich met krijt uitleven op de muur en zelf kan je bijvoorbeeld ook een groeiladder van je kindjes bijhouden op deze muur.

Een laatste tip voor de creatieve duizendpoten is bijvoorbeeld je eigen schilderijtjes maken. Je kan zelf bijvoorbeeld kaders met dierenprints maken. Hoe creëer je dit: verf houten blokjes van 15x15cm in één of verschillende kleuren en kleef er een zwart-wit foto van een dier op of van een Disney figuur of van een andere gewenste print.

​

Ga je voor neutrale kleuren in je kinderkamer, weet dan ook dat je de ruimte kan aankleden door een kleurrijk dekbed te gebruiken.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je kinderkamer? Ga dan zeker eens een kijken nemen bij “De Boomhut” in Geel of Hemiksem. Zij verkopen verschillende leuke accenten en meubels. Deze winkel doet je wegdromen naar wat je zelf altijd gewild zou hebben als kind. Houd er wel rekening mee dat als je voor opvallende meubels gaat dat dit tijdelijke meubels zijn en zullen moeten vervangen worden als je kleine spruit groter wordt. Dit neemt echter niet weg dat het een leuk gegeven blijft voor de kleine kapoen.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven